Zgjedhjet e datës 25 prill 2021, Ambasada Britanike në Tiranë i dhuron KQZ-së Këndin e Medias.

19/04/2021 | Lajme

Në kuadër së transparencës mbi informacionin e procesit parazgjedhor, ditën e votimit dhe informacionin paszgjedhor, Ambasada e Britanike në Tiranë i ka dhuruar Komisionit Qendror të Zgjedhjeve Këndin e Medias. Këndi i Medias është i vendosur në sallën e mbledhjeve të KQZ-së dhe të shërbejë për gazetarët gjatë ditës së zgjedhjeve dhe gjatë procesit të numërimit të votave.

Komisioneri Shtetëror i Zgjedhjeve, z. Ilirjan Celibashi shprehu mirënjohje ndaj Ambasadës Britanike për mbështetjen e vazhdueshme ndaj KQZ-së dhe për vëmëndjen që i kanë kushtuar procesit të zgjedhjeve në vendin tonë. Komisioneri tha se dhurimi i pajisjeve të teknologjisë së informacionit nga Ambasada do të rrisë cilësinë dhe performancën e Administratës së KQZ-së në dhënien e informacionit, si edhe do të ndikojë drejtëpërdrejtë në integritetin e procesit zgjedhor. Ai shtoi se është shumë e rëndësishme rritja e transparencës mbi përgatitjen e procesit zgjedhor dhe krijimi i kushteve të përshtatshme për raportimin e gazetarëve gjatë ditës së votimit dhe procesit të numërimit të votave ndihmon në rritjen e transparencës nga ana e KQZ-së.

Ambasadori i Britanisë së Madhe në Tiranë, z. Duncan Norman tha se mbështetja ndaj KQZ-së është një mënyrë për të siguruar zgjedhje me standarde ndërkombëtare, pasi për Mbretërinë e Bashkuar është shumë e rëndësishme që vullneti i qytetarëve të jetë i vertetë.  Ambasadori Norman theksoi se mbështjetja e Mbretërisë së Bashkuar për zgjedhjet parlamentare kap shifrën 679 mijë £, ofruar përmes pajisjeve teknike, projekteve të ndryshme dhe monitorimit nga vëzhguesit vendore gjatë procesit të votimit dhe numërimit.

Pajisjet e instaluara në sallën e mbledhjeve të KQZ-së do të paraqesin në kohë reale informacionin nga qendrat e votimit dhe nga vendet e numërimit të votave.

Nëpërmjet Këndit të Medias, gazetarët do të raportojnë në kohe reale çdo të dhënë statistikore, ngjarje apo rezultat paraprak mbi procesin e zgjedhjeve.

 

LajmeZgjedhjet e datës 25 prill 2021, Ambasada Britanike në Tiranë i dhuron KQZ-së Këndin e Medias.