Solidaritet me kolegët zgjedhorë dhe gjithë qytetarët e Ukrainës

25/02/2022 | Lajme

Si Komisioneri Shtetëror i Zgjedhjeve dhe në emër të Komisionit Qendror të Zgjedhjeve të Shqipërisë bashkohem me thirrjen e ACEEEO – Organizatës së Zyrtarëve Zgjedhorë të Europës kundër agresionit në Ukrainë. Solidaritet me kolegët tanë të Komisionit Qendror të Zgjedhjeve në Ukrainë dhe gjithë shtetasit ukrainas.

Në vijim thirrja e përbashkët e KQZ-ve të 24 vendeve të Europës:

“I themi jo forcës së plumbit, zgjedhim forcën e fletës së votimit!”

Komuniteti ACEEEO mbështet fort Ukrainën. Pushtimi rus është një sulm kundër demokracisë, liderëve të zgjedhur në mënyrë demokratike të Ukrainës, popullit ukrainas dhe sulm kundër vlerave thelbësore të komunitetit tonë.

Nuk jemi në gjendje të shprehemi më mirë në këtë situatë shumë më mirë, sesa tha dje Volodymyr Klitschko: “Populli ukrainas ka zgjedhur demokracinë. Por demokracia është një sistem i brishtë. Demokracia nuk mund të mbrohet, ajo ka nevojë për vullnetin e qytetarëve, përkushtimin e të gjithëve. Në thelb nuk ka demokraci pa demokratë”.

Ne mbetemi plotësisht të përkushtuar ndaj motos tonë: “I themi jo forcës së plumbit, zgjedhim forcën e fletës së votimit!”

LajmeSolidaritet me kolegët zgjedhorë dhe gjithë qytetarët e Ukrainës