Zgjedhjet e pjesshme për Kryetar në Bashkinë Kukës – Miratohet përdorimi i PEI dhe kamerave regjistruese e monitorëve në VNV 

18/08/2023 | Lajme

Sot, Komisioni Rregullator vendosi që në zgjedhjet e pjesshme për Kryetarin e Bashkisë Kukës që do të zhvillohen në datën 24 Shtator 2023 të përdoren kamerat regjistruese dhe monitorët për shfaqjen e fletëve të votimit në vendin e numërimit të votave. Do të përdoret sistemi i transmetimit video në kohë reale të monitorimit të numërimit të votave nga vendi i numërimit të votave, në ambientet e Komisionit Qendror të Zgjedhjeve. Përdorimi i kamerave regjistruese e monitorëve (ekraneve) dhe sistemi i transmetimit video në kohë reale nga vendi i numërimit të votave, në ambientet e Komisionit Qendror të Zgjedhjeve, do të bëhet në bazë të rregullave procedurale të miratuara me akt normativ të Komisionit Rregullator. 

Gjithashtu, Komisioni Rregullator vendosi që në zgjedhjet e pjesshme për Kryetarin e Bashkisë Kukës të përdoret pajisja elektronike e identifikimit të zgjedhësve.  

 

LajmeZgjedhjet e pjesshme për Kryetar në Bashkinë Kukës – Miratohet përdorimi i PEI dhe kamerave regjistruese e monitorëve në VNV