Zgjedhjet e pjesshme për kryetarin e bashkisë Kukës – Regjistrohet koalicioni “Bashkë Fitojmë” 

07/09/2023 | Lajme

Sot, Komisioneri Shtetëror i Zgjedhjeve shqyrtoi kërkesën e koalicionit “Bashkë Fitojmë”, për regjistrimin si subjekt zgjedhor në zgjedhjet e pjesshme për Kryetar të Bashkisë Kukës, që do të zhvillohen më datë 24 Shtator 2023. 

Komisioneri vendosi regjistrimin si subjekt zgjedhor të koalicionit “Bashkë Fitojmë” me partitë politike përbërëse:  

  1. Partia e Lirisë; 
  2. Partia Demokristiane e Shqipërisë. 

Gjithashtu, Komisioneri caktoi partitë politike që do të propozojnë anëtarin e tretë dhe të katërt të Grupeve të Numërimit të Votave.  

Partia politike e shumicës parlamentare, që ka të drejtë të propozojë anëtarin e tretë të Grupeve të Numërimit të Votave është “Partia Socialiste e Shqipërisë”dhe partia politike e opozitës parlamentare, që ka të drejtë të propozojë anëtarin e katërt të Grupeve të Numërimit të Votave është “Partia Demokratike”.  

Në total PS do të propozojë dy anëtarë të Grupeve të Numërimit të Votave, Partia e Lirisë dhe Partia Demokratike do të propozojnë nga një anëtar. 

LajmeZgjedhjet e pjesshme për kryetarin e bashkisë Kukës – Regjistrohet koalicioni “Bashkë Fitojmë”