Votimi nga jashtë – Komisioneri Celibashi takon Presidentin e Dhomës Amerikane të Tregtisë

22/09/2023 | Lajme

Komisioneri Shtetëror i Zgjedhjeve, z. Ilirjan Celibashi u takua me presidentin e Dhomës Amerikanë të Tregtisë, z. Enio Jaço. Në fokus të takimit ishte garantimi i të drejtës së votës për shqiptarët që jetojnë territorit të Shqipërisë.
Z. Jaço shprehu interesin e komunitetit të biznesit që operon midis Shqipërisë dhe Shteteve të Bashkuara të Amerikës për mundësimin e votës së diasporës, si edhe perspektivën e bashkëpunimit me KQZ.
Komisioneri Celibashi u shpreh se vota e shqiptarëve me vendbanim jashtë vendit është prioritet absolut i Komisionit Qendror të Zgjedhjeve dhe KQZ po nxit palët e përfshira në këtë proces në Kuvendin e Shqipërisë për të plotësuar kuadrin ligjor brenda këtij viti në zbatim të Vendimit të Gjykatës Kushtetuese.

LajmeVotimi nga jashtë – Komisioneri Celibashi takon Presidentin e Dhomës Amerikane të Tregtisë