Zgjedhjet vendore – Hidhet shorti për caktimin e partisë që do të propozojë anëtarin e shtatë të KZAZ

12/01/2023 | Lajme

Sot, Komisioneri Shtetëror i Zgjedhjeve miratoi rezultatet e shortit për caktimin e partisë që do të propozojë anëtarin e shtatë të Komisioneve të Zonave të Administrimit Zgjedhore, në zgjedhjet për organet e qeverisjës vendore.

Në zgjedhjet e datës 14 Maj 2023, Partia Socialiste e Shqipërisë do të propozojë anëtarin e shtatë të KZAZ-ve të renditura me numër çift, ndërsa Partia Demokratike do të propozojë anëtarin e shtatë të KZAZ-ve të renditura me numër tek.

Komisioneri dhe Nënkomisionerja Shetërore e Zgjedhjeve miratuan përdorimin e kodeve të sigurisë për pajisjen elektronike të identifikimit të zgjedhësve. Kodet e sigurisë do të shërbejnë për vulosjen e kompartimenteve të Pajisjes Elektronike të Identifikimit dhe valixhes transportuese të sajpërgjatë procesit zgjedhor dhe verifikimit pas-zgjedhor për të garantuar integritetin e pajisjes elektronike të identifikimit dhe komponenteve të saj.

LajmeZgjedhjet vendore – Hidhet shorti për caktimin e partisë që do të propozojë anëtarin e shtatë të KZAZ