• Komisioni Qendror i Zgjedhjeve
  • Z. Ilirjan CELIBASHI
   Komisioneri

   Ilirjan Celibashi u zgjodh Komisioner Shtetëror i Zgjedhjeve në datë 05.10.2020. Zgjedhja e tij në këtë detyrë vjen pas një eksperience të gjatë e të spikatur në fushën e të drejtës, si funksionar i lartë publik, po ashtu edhe si avokat. Menjëherë pas diplomimit të tij Jurist në vitin 1992 në Universitetin e Tiranës, z. Celibashi u emërua fillimisht gjyqtar në Gjykatën e Rrethit Fier, e më pas Kryetar i Gjykatës së Shkallës së Parë, Mallakastër. Prej vitit 1998 deri në vitin 2001 ai ka shërbyer si Gjyqtar pranë Gjykatës së Apelit, Durrës. Në vitin 1998 ka ushtruar për disa muaj funksionin si Zëvendësministër i Rendit Publik. Në periudhën 2001 – 2006, ai ishte kryetar i Komisionit Qendror të Zgjedhjeve. Nën drejtimin e z. Ilirjan Celibashi, KQZ përgatiti dhe administroi zgjedhjet për Kuvendin e Shqipërisë të vitit 2001 dhe 2005, si dhe zgjedhjet për Organet e Qeverisjes Vendore të vitit 2003. Pas mbarimit të mandatit si kryetar i KQZ deri në vitin 2013, ai ushtroi profesionin e avokatit Në zgjedhjet për Kuvendin e Shqipërisë, të 23 qershorit 2013, z. Celibashi u zgjodh deputet i Kuvendit të Shqipërisë për Qarkun e Fierit, dhe po këtë vit ai emerohet Ministër Shteti për Marrëdhëniet me Parlamentin e Shqipërisë, detyrë që e mbajti deri me 01.08.2014 për t’ju rikthyer profesionit të avokatit. Ilirjan Celibashi lindi më 2 tetor 1969, në Çorovodë, Skrapar. Ai është i martuar dhe ka një vajzë.

   • Kabineti
    • Z. Erton SINANI
     Drejtor Kabineti
    • Z. Edmond ISLAMI
     Këshilltar
    • Zj. Edlira JORGAQI
     Këshilltar
    • Zj. Drilona HOXHAJ
     Zëdhënëse
    • Zj. Ejona MEDIU
     Asistente
   • Z. Ylli MERKAJ
    Sekretar i Përgjithshëm
    • Drejtoria e Përgjithshme e
     Administrimit të Zgjedhjeve
     • Zj. Majlinda ÇELMETA
      Drejtori i Përgjithshëm
      • Drejtoria e Administratës
       Zgjedhore
       • Z. Erion META
        Drejtor
        • Sektori i Koordinimit
         • Shef sektori
         • Zj. Klodiana NOGU
          Specialiste
         • Z. Elvi BEJA
          Specialist
         • z. Said Bregasi
          Specialiste
         • z. Fadil KAPLLANI
          Specialist
        • Sektori i Dokumentacionit
         Zgjedhor dhe Trajnimimeve
         • Zj. Altea TAHIRAJ
          Shefe sektori
         • Zj. Alina HOXHALLARI
          Specialiste
         • Zj. Erida TURULLAJ
          Specialiste
      • Drejtoria e Logjistikës
       dhe Digjitalizimit
       • Zj. Daniela ALIMEMETI
        Drejtor
        • Sektori i Materialeve
         Zgjedhore
         • Znj. Enkelejda Çeço
          Shef Sektori
         • Z. Ardia LOSHA
          Specialist
         • Zj. Panajot SHAHO
          Specialist
        • Sektori i Zhvillimeve
         Digjitale
         • Z. –
          Shef Sektori
         • Z/Zj
          Specialist
         • Z. Neritan ÇELA
          Specialist
         • Z. Klajdi Taka
          Specialist
        • Sektori Administrimit të
         të Dhënave Digjitale
         • Z. Eugen DUSHALLARI
          Shef Sektori
         • Zj.Labeate ZENELI
          Specialiste
         • Z. Gerion VEZULI
          Specialist
      • Drejtoria për Votimin
       nga Jashtë
       • Zj. Jona JOSIFI
        Drejtor
        • Sektori Koordinimit
         dhe Informimit
         • Zj. Elona Demollari
          Shefe Sektori
         • Zj. Sara ISAI
          Specialiste
         • Zj. Gledis Zhugli
          Specialiste
        • Sektori i Administrimit dhe
         Zhvillimit të Votimit
         • Z. Redion LILA
          Specialist
         • Z. Saimir BEQARI
          Specialist
         • Zj. Megi ALIU
          Specialiste
      • Drejtoria e Subjekteve
       Zgjedhore, Mbikëqyrjes
       Financimit dhe Monitorimit
       • Z./Zj.
        Drejtor
        • Sektori për Subjektet Zgjedhore
         dhe Dekriminalizimin
         • Zj. Pavlina DOÇAJ
          Shefe Sektori
         • Zj. Arlinda MALAJ
          Specialiste
         • Zj. Jona DEDAJ
          Specialiste
        • Sektori i Mbikëqyrjes
         Financiare dhe Monitorimit
         të Fushatës
         • Z. Krist PULERI
          Shef Sektori
         • Zj. Enxhi PODGORICA
          Specialiste
         • Z./Znj.
          Specialist
         • Zj. Rezana ALIU
          Specialiste
    • Drejtoria e Përgjithshme
     Rregullatore, Ekonomike dhe
     Shërbimeve Mbështetëse
     • Z. Aurel LAMÇE
      Drejtori i Përgjithshëm
      • Drejtoria e Ligjshmërisë
       • Zj. Madalena KOJA
        Drejtor
        • Sektori i Hartimit të Akteve
         • Z. Blendi Kodra
          Shef sektori
         • Zj. Blerta EREÇI
          Specialiste
         • Zj. Kejsa BICI
          Specialiste
         • Zj. Ana NASTO
          Specialiste
         • Zj. Ambra Agolli
          Specialiste
        • Sektori për Denoncimet
         Ankimet dhe Sanksionet
         • Zj. Ina Horanlliu
          Shefe sektori
         • Z. Erdal MEMA
          Specialist
         • Z. Marisold BARDHI
          Specialist
         • Zj. Juneta Dumi
          Specialist
      • Drejtoria e Komunikimit
       dhe Koordinimit
       • Zj. Ermina ALLUSHI
        Drejtor
        • Sektori i Edukimit
         dhe Informimit
         • Zj. Monika SINANI
          Shefe sektorit
         • Z./Zj.
          Specialiste
         • Z./Zj.
          Specialiste
        • Sektori i Vëzhgimit dhe
         Koordinimit Ndërkombëtar
         • Zj. Elvira GAXHOLLI
          Shefe Sektori
         • Zj. Iva Hasko
          Specialiste
         • Zj. Joana ÇAUSHI
          Specialiste
      • Drejtoria e Menaxhimit
       të Buxhetit
       • Z. Enkeleon TOPULLI
        Drejtor
       • Zj. Suzana MERKURI
        Specialiste
       • Zj. Elona BALLA
        Specialiste
       • Zj. Eva FERKO
        Specialiste
       • Zj. Anila KOTA
        Specialiste
      • Drejtoria e Burimeve Njerëzore
       dhe Shërbimeve Mbështetëse
       • Zj. Anila RUÇO
        Drejtor
        • Sektori i Protokollit
         dhe Arkivës
         • Zj.Anduela NDREU
          Shefe Sektori
         • Zj. Migena XIBINAKU
          Specialiste
         • Z. Zyrjan ALLUSHI
          Specialist
         • Zj. Merita DULAKU
          Specialiste
         • Zj.Mirela Dalipaj
          Specialist
        • Sektori i Burimeve Njerëzore
         • Zj. Elona DAI
          Shefe Sektori
         • Z./Zj.
          Specialiste
         • Zj. Valbona GOGA
          Specialiste
        • Sektori i Shërbimeve Mbështetëse
         • Z. Hektor MUÇA
          Shef sektori
         • Zj. Lorena MAVRIQI
          Specialiste
         • Z. Gentian RODHE
          Specialist
         • Zj. Vezjona SULAJ
          Sekretare
         • Zj. Sara GJIKNURI –
          Sekretare
         • Zj. Anisa Islamaj
          Recepsioniste
         • Zj. Eli AGAJ
          Magziniere
         • Z. Spiro JAKOVA
          Shofer
         • Z. Arben SINAKOLLI
          Shofer
         • Z. Oligerta Pupa
          Postier
         • Zj. Luljeta SINANI
          Punonjëse pastrimi
         • Zj. Sonila PRENGA
          Punonjëse pastrimi
         • Zj. Arbërie DEDAJ
          Punonjëse pastrimi
         • Z. Alfred DELIU
          Fotokopjues
         • Z./Znj.
          Punonjës mirëmbajtje
         • Zj. Juliana ZYLFO
          Sekretare
   • Sektori i Auditit të Brendshëm
    • Zj. Mariola GJORDENI
     Shefe Sektori
    • Zj. Malbora Aga
     Specialiste
    • Zj. Teuta META
     Specialiste
  • Zj. Lealba PELINKU
   Nën/Komisioneri

   E zgjedhur Nënkomisonere me vendimin nr. 57/2020, zj. Lealba Pelinku vjen në këtë pozicion pas një përvoje të gjatë profesionale dhe publike. Zonja Pelinku ka më shumë se 17 vjet përvojë pune. Ajo është angazhuar në akademi që prej vitit 2006 si lektore në lëndët e “E drejtë tregtare”, “Shoqëritë tregtare”, “E drejtë e ndërmjetësimit dhe arbitrazhit”, “E drejtë ndërkombëtare private”, “E drejtë e prokurimeve” dhe “E drejtë tregtare ndërkombëtare”. Përveç angazhimeve në akademi, zj. Pelinku ka ushtruar profesionin e avokatit në çështje civile, administrative dhe veçanërisht tregtare në vitet 2005-2008. Nga Janari i vitit 2013 deri në Dhjetor të po këtij viti, ajo ka mbajtur postin e Kryetarit të Komisionit të Prokurimit Publik. Më herët, zj. Pelinku ka qenë anëtare dhe për një periudhë 2 vjeçare Nënkryetare e këtij Komisioni. Zonja Pelinku ka kryer studimet universitare në drejtësi, duke u diplomuar me nderime “Doktor në Ligj” në vitin 2005, në Fakultetin e Jurisprudencës pranë Universitetit të Insubria-s, Como, Itali. Më tej ka vijuar studimet pasuniversitare “Master” në Departamentin e të Drejtës Civile pranë Fakultetit të Drejtësisë në Universitetin e Tiranës. Aktualisht ndjek studimet doktorale pranë të njëjtit departament. Lealba Pelinku ka lindur në Tiranë, më 30 Tetor 1980. Ajo ka një vajzë, Andra Shpuza.

  • Komisioni Rregullator
   • Zj. Ilirjana NANO
    Kryetare

    Ilirjana Nano u votua në datë 05.10.2020, si Kryetare e Komisionit Rregullator në Komisonin Qendror të Zgjedhjeve. Përpara emërimit, zj. Nano ka mbajtur detyrën e Këshilltares dhe Sekretares së Përgjithshme pranë Këshillit të Lartë të Prokurorisë. Ajo gjithashtu ka një përvojë të gjatë prej 15 vitesh në mësimdhënie si edhë role drejtuese në institucionet e arsimit të lartë. Mban gradën shkencore “Doktor”, fituar në Fakultetin e Drejtësisë të Universitetit të Tiranës, Master i Shkencave në Studime Europiane dhe diplomën universitare “Jurist” po nga Fakulteti i Drejtësisë të UT. Prej vitit 2004 mban edhe titullin “Avokat”, lëshur nga Dhoma Kombëtare e Avokatisë. Ka punuar si eksperte dhe bashkëpunëtore në projekte të ndryshme të qendrave dhe instituteve në Shqipëri, si edhe organizatave ndërkombëtare si OSBE, USAID, IOM etj,. Dr. Ilirjana Nano ka qenë koordinatore e Grupit të Masave Antikorrupsion në kuadër të Reformës në Sistemin e Drejtësisë. Ajo është angazhuar pranë Shkollës Shqiptare të Administratës Publike si trajnere për çështjet e etikës në administratës publike, konfliktit të interesave dhe antikorrupsionit. Dr. Ilirjana Nano është autore e një numri artikujsh në revista shkencore kombëtare dhe ndërkombëtare, si dhe bashkëautore e disa manualeve në fushën e konfliktit të interesave.

   • Z. Arens ÇELA
    Anëtar

    Arens Çela u zgjodh anëtar i Komisonit Rregullator në KQZ, me vendimin nr.58/2020 të Kuvendit të Shqipërisë. Ai vjen në këtë pozicion pas një përvoje të konsoliduar në mësimdhënie dhe në jurisprudencë pranë Universitetit të Bolonjës. Nga viti 2010 deri në vitin 2014 ai ka qenë Asistent Profesor pranë Katedrës së të Drejtës Ekleziastike në Universitetin e Bolonjës. Zoti Çela është angazhuar edhe në sektorin e sipërmarrjes private në pozicione drejtuese. Ai ka shërbyer për një periudhë 3 vjeçare si Këshilltar Ligjor pranë Kuvendit të Shqipërisë. Në vitin 2014, z. Çela është diplomuar për Master Shkencor në të Drejtën Ekleziastike në Universitetin e Bolonjës.

   • Z. Dritan ÇAKA
    Anëtar

    I zgjedhur me vendimin nr. 58/2020 të Kuvendit të Shqipërisë anëtar i Komisionit Rregullator të KQZ-së, z. Dritan Çaka, vjen në këtë pozicion pas një eksperience shumëvjeçare në administratën publike dhe si avokat. Përpara se të bëhej anëtar i Komisionit Rregullator, z. Çaka ka shërbyer si Drejtor Kabineti dhe Këshilltar në disa shoqëri publike të tilla si OST sh.a, Posta Shqiptare sh.a, AlbGaz sh.a. Zoti Çaka ka një përvojë të gjatë në ushtrimin e ligjit si avokat duke dhënë konsulencë juridike në fushat penale, civile, administrative. Ai është angazhuar në mësimdhënie në disa universitete jo publike si lektor në disiplina të ndryshme të së drejtës. Menjëherë pas diplomimit të tij si jurist në Fakultetin Juridik, Universiteti i Tiranës, z. Çaka ka shërbyer në Avokaturën e Shtetit duke siguruar përfaqësimin e institucioneve shtetërore dhe enteve publike, në gjykata apo arbitrazh ndërkombëtar. Ai është gjyqtar i Dhomës Kombëtare të Zgjidhjes së Konflikteve në federatën Shqiptare të Futbollit. Z. Çaka është angazhuar si ekspert i jashtëm pranë Komisionit të Posaçëm parlamentar për realizimin e reformës zgjedhore.

   • Zj. Helga VUKAJ
    Anëtar

    Prof.Asoc.Dr. Helga Vukaj i bashkohet trupës së Komisionit Rregullator në KQZ pas një përvoje të gjatë në administratën publike dhe mësimdhënie. Ajo është lektore në disa universitete publike. Zonja Vukaj ka një përvojë pune 15 vjeçare, duke mbajtur pozicione të larta zyrtare në drejtimin e disa prej institucioneve më të rëndësishme në vend. Ajo ka ushtruar detyrën e Zv/Drejtorit e më pas Drejtorit të Përgjithshëm në Agjencinë e Kthimit dhe Kompensimit të Pronave në periudhën 2006 – 2012; ka mbajtur pozicionin e Drejtorit të Përgjithshëm pranë institucionit të Kontrollit të Lartë të Shtetit në vitet 2012 – 2016; dhe detyrën e Ministrit të Financave në vitin 2017. Prof.Assoc.Dr. Helga Vukaj ka kryer studime të vazhdueshme brenda dhe jashtë në Itali dhe SHBA. Gjatë karrierës së saj, ajo ka qenë e angazhuar në botën akademike si pedagoge në institucione të rëndësishme arsimore brenda dhe jashtë vendit, si Shkolla e Magjistraturës, Fakulteti i Drejtësisë në Universitetin e Tiranës dhe Universiteti Luigi Bocconi në Milano, Itali. Gjithashtu, ajo ka kontribuar për kërkimin shkencor në fushën e së drejtës, me një sërë botimesh shkencore brenda dhe jashtë vendit. Prof.Assoc.Dr.Helga Vukaj është vazhdimisht pjesë e paneleve dhe komisioneve vlerësuese në institucione të rëndësishme si “Avokati i Popullit”.

   • Z. Muharrem ÇAKAJ
    Anëtar

    I diplomuar për drejtësi në vitin 2001, z. Muharrem Çakaj vjen me një përvojë të konsoliduar në fushën e së drejtës publike. Nga viti 2015-2018 ka shërbyer si Drejtor i Drejtorisë së Shërbimeve Juridike në Ministrinë e Transportit dhe Infrastrukturës. Në vitet 2011 dhe 2012 ka shërbyer si inspektor pranë Komisioni i Prokurimit Publik, duke i paraprirë emërimit të tij si anëtar i KPP-së në periudhën 2013-2014. Menjëherë pas diplomimit të tij si jurist në vitin 2001 në Fakultetin e Drejtësisë, Universiteti i Tiranës, z. Çakaj ka shërbyer pranë kompanisë Vodafone për t’u ushtruar më pas si avokat për një periudhë 5 vjeçare. Në vitin 2009, z. Çakaj fillon rrugëtimin e tij profesional në administratën publike me emërimin e tij si jurist në Qendrën Spitalore Universitare Nënë Tereza.. Në vitin 2016-2017, z. Çaka ka mbajtur edhe funksionin e Kryetarit të Këshillit Drejtues pranë Autoritetit Portual Durrës. Zoti Çaka është angazhuar si ekspert ligjor për çështjet zgjedhore dhe përfaqësues ligjor i LSI-së në KQZ.

  • Komisioni i Ankimimeve
   dhe Sanksioneve
   • Z. Elvin LAKO
    Anëtar

    Elvin Lako u zgjodh në datë 05.10.2020, anëtar i Komisionit të Ankimimeve dhe Sanksioneve në Komisionin Qendror të Zgjedhjeve. Ai ka një përvojë të gjatë drejtuese në administratën publike. Në vitin 2013 u emërua Drejtor i Përgjithshëm në Drejtorinë e Përgjithshme të Pronësisë Industriale, ku shërbeu për mbi 5 vjet. Nga viti 2005 deri në vitin 2013 ka mbajtur pozicionin e inspektorit pranë Departamentit të Kontrollit të Brendshëm Administrativ dhe Antikorrupsionit në Këshillin e Ministrave. Në vitet 2001 dhe 2002, z. Lako ka shërbyer si jurist në Këshillin e Ministrave, Ministrinë e Kulturës Rinisë dhe Sporteve, dhe ka ofruar shërbimet e tij si këshilltar pranë Ministrit të Mbrojtjes. Menjëherë pas diplomimit të tij në vitin 1999 nga Fakulteti i Drejtësisë, Universiteti i Tiranës, z. Lako u emërua asistent jurist në administratën e Këshillit të Ministrave. Përgjatë përvojës së tij profesionale, z. Lako ka patur angazhime të ndryshme të shumta në fushën e Pronësisë Industriale si konsulent,  anëtar bordi administrativ.

   • Z. Elvis ÇEFA
    Anëtar

    Elvis Çefa vjen në Komisionin e Ankimimeve dhe Sanksioneve në Komisionin Qendror të Zgjedhjeve pas një angazhimi të gjatë në ushtrimin e ligjit dhe administratën publike. Ai u diplomua Jurist në vitin 1996 në Fakultetin e Drejtësisë të Universitetit të Tiranës. Gjithashtu në të njëjtin fakultet, në vitin 2011 përfundoi studimet “Master i Nivelit të Dytë” me drejtim publik, në të drejtën europiane dhe kushtetuese të krahasuar. Pas diplomimit në vitin 1996, ai nisi rrugëtimin profesional në administratën publike ku fillimisht shërbeu si inspektor dhe drejtor i Drejtorisë Rajonale Tiranë pranë Kontrollit të Lartë të Shtetit. Nga viti 2000, z. Çefa ka shërbyer për 4 vjet si inspektor në Drejtorinë e Kontrollit Financiar pranë Prefektit Tiranë, dhe më pas ka ofruar shërbimet e tij juridike në pozicione të ndryshme në Ministrinë e Shëndetësisë, në Kontrollin e lartë të Shtetit dhe Këshillin e Ministrave. Nga viti 2009 ai ka drejtuar Agjencinë e Kthimit dhe Kompensimit të Pronave. Në prill 2012, z. Çefa u votua nga Kuvendi i Shqipërisë si anëtar i Këshillit të Lartë të Drejtësisë ku ka mbajtur njëkohësisht edhe detyrën e zëvendëskryetarit. Nga viti 2016 ai ka filluar aktivitetin privat në ushtrimin e ligjit si konsulent dhe përfaqësues ligjor, të cilin e ka ndërprerë përkohësisht gjatë vitit 2017 për të mbajtur detyrën e këshilltarit në Kabinetin e Zëvendëskryeministrit. Elvis Çefa ka lindur më 28 shtator 1973 në Tiranë. Ai është i martuar dhe ka dy fëmijë.

   • Z. Ilirjan RUSMALI
    Anëtar

    I zgjedhur anëtar i Komisionit të Ankimimeve dhe Sanksioneve me vendimin nr. 59/2020 të Kuvendit të Shqipërisë, Ilirjan Rusmali vjen në KAS pas një përvoje të gjatë profesionale dhe politike, e cila ka filluar në vitin 1987 me diplomimin e tij si jurist nga Fakulteti i Drejtësisë i Univeristetit të Tiranës. Pasi shërbeu si lektor i të drejtës kushtetuese në të njëjtin fakultet, Ilirjan Rusmali është aktivizuar në periudhën 1995-1997 në administratën e lartë shtetërore, (Kryeministri, Presidencë dhe Kuvend) si këshilltar juridik, përpara se të ushtrohej në sektorin privat dhe si veprimtar i shoqërisë civile në periudhën 1998-2001. Ai i është rikthyer aktivizimit në sektorin privat pas vitit 2013 dhe aktualisht punon si ekspert i pavarur kushtetues. Në këtë kuadër, ai ka marrë pjesë si ekspert draftues pranë komisioneve parlamentare të reformës zgjedhore dhe ka kontribuar në hartimin e kuadrit aktual ligjor të zgjedhjeve. Ilirjan Rusmali ka akumuluar një përvojë të konsiderueshme politike përgjatë viteve 2001-2013 si funksionar i lartë i Partisë Demokratike, Ai ka qenë i zgjedhur për dy mandate anëtar i Këshillit Bashkiak Tiranë (2000, 2003) dhe për dy mandate të tjera deputet i Kuvendit të Republikës së Shqipërisë (2005, 2009). Përgjatë veprimtarisë parlamentare Ilirjan Rusmali ka mbajtur detyrën e Kryetarit të Komisionit të Çështjeve Ligjore, të Drejtave të Njeriut dhe Administratës Publike, ka qenë anëtar i Këshillit të Legjislacionit dhe i Komisionit të Mandateve dhe Imuniteteve, si dhe ka bashkëdrejtuar Komisionin ad hoc të reformës zgjedhore të kohës. Gjithashtu, ai ka qenë kryetar i delegacionit parlamentar të Shqipërisë në Asamblenë Parlamentare të Këshillit të Evropës. Ilirjan Rusmali në vitet 2005-2008 ka qenë njëpasnjëshëm Zëvendëskryeministër dhe Ministër i Drejtësisë i Republikës së Shqipërisë. Veprimtaria profesionale dhe politike e tij në nivele të larta është shoqëruar nga një aktivitet i dendur publik dhe mediatik. Ai gëzon reputacion të gjerë, sidomos sa i takon profesionalizmit, korrektesës ligjore dhe ndershmërisë. Ilirjan Rusmali është njohës dhe praktikues i anglishtes, gjermanishtes dhe italishtes.

   • Z. Koli BELE
    Anëtar

    I zgjedhur anëtar i Komisionit Ankimimeve dhe Sanksioneve me vendimin nr. 59/2020, z. Koli Bele vjen në KAS pas një përvoje të gjatë profesionale, e cila ka filluar në vitin 1997 me diplomimin e tij si jurist nga Fakulteti i Drejtësisë i Universitetit të Tiranës. Zoti Bele ka një karrierë të pasur profesionale në institucione të ndryshme të administratës publike si: Jurist në Kontrollin e Lartë të Shtetit (1998-2002 ), Këshilltar Ligjor i Prokurorit të Përgjithshëm (2002-2005), Prokuror pranë Prokurorisë së Rrethit Gjyqësor Tiranë (2005- 2009), Sekretar i Përgjithshëm i Ministrisë se Energjisë dhe Industrisë, dhe Ministrisë së Arsimit (2013/17 – 2019), si dhe Konsulent dhe  Avokat pranë Dhomës së Avokatisë Tiranë. Zoti Bele ka kryer studimet pas-universitare:  LLM, Master në Drejtë Ndërkombëtare Penale në Universitetin e Sussex, Brighton, Mbretëria e Bashkuar, ( Programi Chevening Schoolarship) dhe  MPA, Master në Administrim Publik, Fakulteti Ekonomik i UT, diplomë e për bashkët me Nebraska Linkoln USA Nga viti 2000 është angazhuar si pedagog i jashtëm pranë Fakultetit Juridik të UT si dhe fakultete të tjera në Shqipëri. Ai ka mbajtur  një angazhim konstant në jetën publike, shoqërinë civile, si dhe është përfshirë aktivisht në projekte, publikime, referime etj, të lidhura me fushës e së drejtës.

   • Z. Ledio BRAHO
    Anëtar

    Ledio Braho që nga nëntori i vitit 2014, është avokat dhe Partner Themelues/Drejtues pranë Zyrës “B&K Legal & Tax Consulting” sh.p.k. me aktivitet kryesor në fushën e të drejtës civile dhe asaj administrative. Më parë ai ka punuar si Këshilltar Ligjor i Presidentit të Republikës së Shqipërisë, si pjesë e Programit Lead Albania. Zoti Braho ka kryer studimet master (LL.M.) në fushën e të drejtave ndërkombëtare të njeriut dhe ligjit humanitar pranë Europa-Universität Viadrina në Gjermani, me bursë nga Shërbimi Akademik i Shkëmbimit Gjerman (DAAD). Më herët, ai ka kryer studimet në jurisprudencë duke u diplomuar si jurist pranë Fakultetit të Drejtësisë në Universitetin e Tiranës. Gjatë studimeve, ai ka qenë i zgjedhur si përfaqësues i studentëve në Këshillin Akademik të Fakultetit të Drejtësisë. Me vendim të Komisionit të Posaçëm Parlamentar për Reformën në Sistemin e Drejtësisë ai është emëruar si Konsulent, pjesë e Rrjetit të Profesionistëve të Konsultimit Publik për Grupin e Reformës në Sistemin Gjyqësor ku ka dhënë disa opinione. Zoti Braho ka punuar më parë pranë Inspektoratit Qendror, Ministrisë së Integrimit Evropian, si edhe lektor i të Drejtës Ndërkombëtare Private dhe asaj Publike pranë “Albanian University” në Tiranë. Si Avokat, z. Braho është zgjedhur Anëtar i Këshillit të Përgjithshëm të Dhomës së Avokatisë të Shqipërisë dhe asaj të Tiranës për një mandat 4 vjeçar. Gjithashtu, ai është zgjedhur edhe anëtar i Komitetit të Disiplinës pranë Dhomës së Avokatisë së Shqipërisë. Së fundmi, që nga tetori i vitit 2020, z. Braho është zgjedhur nga Kuvendi i Shqipërisë anëtar i Komisionit të Ankimimeve dhe Sanksioneve në Komisionit Qendror të Zgjedhjeve.

Struktura