Zgjedhjet vendore 2023 – rregjistrohen 28 kandidatë për kryetar bashkie

05/04/2023 | Lajme

Sot, Komisioneri Shtetëror i Zgjedhjeve shpalli vendimet për shqyrtimin administrativ ndaj personave përgjegjës për raportimin e veprimtarive publike, për zgjedhjet për organet e qeverisjes vendore të datës 14 maj 2023. 

Komisioneri vendosi pushimin e procedimit administrativ për moskonstatimin e shkeljes së Kodit Zgjedhor dhe vendimit nr. 9, datë 24.12.2020, për mosraportimin e veprimtarive publike ndaj personave përgjegjës në:    

 1. Ministrinë e Infrastukturës dhe Energjisë; 
 2. Agjencinë për Mbështetjen e Vetëqeverisjes Vendore; 
 3. Insitutin e Sigurimeve Shoqërore; 
 4. Drejtorinë e Përgjithshme të Tatimeve; 
 5. bashkitë Tiranë; Bulqizë; Gjirokastër; Dropull; Përmet; Memaliaj; Kurbin; Selenicë; Pukë; Shijak; Konispol; Maliq; Shkodër; Skrapar; Lezhë; Klos; Tropojë. 

U konstatua shkelje administrative për personin përgjegjës për bashkinë Cërrik, pasi ka kryer veprimtari publike të ndaluar nga KQZ dhe Komisioneri vendosi t’i propozojë Komisionit të Ankimimeve dhe Sanksioneve marrjen e masës administrative ndaj personit përgjegjës në bashkinë Cërrik, me gjobë në vlerën 5000 (pesë mijë) lekë.    

Ndërkohë, do të vijojë hetimi administrativ për denoncimet ndaj Zyrës Vendore të Arsimit parauniversitar Korçë, bashkisë Dibër, Lushnjë, Vorë, Librazhd, Cërrik.    

U bë vlerësimi i raportimeve të veprimtarive me karakter publik të disa institucioneve, për periudhën 10 mars – 16 mars 2023. Në këtë periudhë janë raportuar në total 254 veprimtari, nga 58 institucione. Në përfundim të shqyrtimit, Komisioneri vendosi moskonstatim të shkeljes administrative dhe pushimin e procedimit administrativ ndaj 11 institucioneve:  

 1. Ministria e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale,  
 2. Ministër Shteti për Mbrojtjen e Sipërmarrjes,  
 3. Agjencia për Zhvillim Bujqësor dhe Rural – AZHBR,  
 4. Agjencia Shqiptare për Zhvillimin e Investimeve, 
 5. Prefekti i Qarkut Dibër,  
 6. Qendra e Parandalimit të Krimeve të të Miturve dhe të Rinjve,  
 7. Bashkitë Korçë, Bulqizë, Kuçovë, Mat, Pukë. 

U bë vlerësimi i raportimeve të veprimtarive me karakter publik të disa institucioneve, për periudhën 17 mars-23 mars. Në këtë periudhë janë raportuar në ndërfaqen e raportimeve, 310 aktivitete nga 64 Institucione. Në përfundim të shqyrtimit administrativ vendosi moskonstatimi i shkeljes administrative dhe pushimin e procedimit administrativ ndaj institucioneve si vijon:  

 1. Kryeministria  
 2. Ministria e Brendshme  
 3. Ministria e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale   
 4. Ministria e Turizmit dhe Mjedisit  
 5. Ministria e Kulturës  
 6. Ministria e Financës dhe Ekonomisë   
 7. Ministër i Shtetit për mbrojtjen e Sipërmarrjes   
 8. Ministër i Shteti për Standartet e Shërbimeve   
 9. Agjencia e Menaxhimit të Burimeve Ujore  
 10. Bashkitë Klos, Korçë, Pustec, Lezhë.  

 

Gjatë periudhës 24 mars deri më 30 mars 2023, në ndërfaqen e raportimit të veprimtarive publike, janë raportuar gjithsej 353 aktivitete, nga 67 institucione. Nga verifikimi paraprak  rezulton se nga këto, 16 aktivitete të zhvilluara nga 11 institucione janë raportuar në tejkalim të afatit ligjor, për të cilat vijon hetimi administrativ.   

Në këtë seancë, Komisioneri vendosi regjistrimin kandidatëve për kryetarë bashkie për disa subjekte zgjedhore si më poshtë vijon: 

 1. Bardh Spahia, koalicioni “Bashkë Fitojmë”, bashkia Shkodër;
 2. Benet Beci, “Partia Socialiste e Shqipërisë”, bashkia Shkodër;
 3. Eriselda Sefa Partia Socialiste e Shqipërisë, bashkia Lushnjë;
 4. Eduart Shark, koalicioni “Bashkë Fitojmë, bashkia Lushnjë;
 5. Sotiraq Filo,“Partia Socialiste e Shqipërisë”, bashkia Korçë;
 6. Ledina Alolli, koalicioni “Bashkë Fitojmë”, bashkia Korçë;
 7. Pjerin Ndreu, “Partia Socialiste e Shqipërisë”, bashkia Lezhë;
 8. Pashk Gjoni, koalicioni “Bashkë Fitojmë”, bashkia Lezhë;
 9. Ervin Demo, “Partia Socialiste e Shqipërisë”, bashkia Berat;
 10. Zija Ismaili, koalicioni “Bashkë Fitojmë”, bashkisë Berat;
 11. Igli Cara, koalicioni  “Bashkë Fitojmë”, bashkia Durrës;
 12. Emiriana Sako, “Partia Socialiste e Shqipërisë”, bashkia Durrës;
 13. Gledian Llatja, “Partia Socialiste e Shqipërisë”, bashkia Elbasan;
 14. Luçiano Boçi, koalicioni “Bashkë Fitojmë”, bashkia Elbasan; 
 15. Armaldo Subashi, “Partia Socialiste e Shqipërisë”, bashkia Fier; 
 16. Edvar Kodheli, koalicioni “Bashkë Fitojmë”, bashkia Fier; 
 17. Eriselda Çelaj, “Partia Demokratike e Shqipërisë”, bashkia Fier; 
 18. Rakip Suli, “Partia Socialiste e Shqipërisë”, bashkia Kamëz; 
 19. Arjan Hoxha, Koalicioni “Bashkë Fitojmë”, bashkia Kamëz; 
 20. Bilbil Bajraktari, “Partia Demokratike e Shqipërisë”, bashkia Kamëz;
 21. Erion Veliaj, “Partia Socialiste e Shqipërisë”, bashkia Tiranë; 
 22. Belind Këlliçi, Koalicioni “Bashkë Fitojmë”, bashkia Tiranë; 
 23. Roland Bejko, “Partia Demokratike E Shqipërisë”, bashkia Tiranë;
 24. Arlind Qori, partia “Lëvizja Bashkë”, bashkia Tiranë; 
 25. Marko Dajti, partia “Fronti i Majtë”, bashkia Tiranë; 
 26. Lajla Përnaska, “Drejtësi Integrim dhe Unitet”, bashkia Tiranë; 
 27. Ermal Dredha, “Partia Socialiste e Shqipërisë”, bashkia Vlorë; 
 28. Hysni Sharra, Koalicioni “Bashkë Fitojmë”, bashkia Vlorë. 

Gjithashtu, u miratuan rezultatet e verifikimit paraprak të kushteve të kandidimit për kandidatët për kryetar bashkie, të subjektit zgjedhor Koalicioni “Bashkë Fitojmë”, për bashkitë tw cilat administrohen nga 1 KZAZ:  

 1. Bashkia Dimal, z. Gentian Meçi;
 2. Bashkia Kuçovë, z. Lefter Maliqi;
 3. Bashkia Poliçan, z. Behar Xhaferaj;
 4. Bashkia Skrapar, z. Euglen Mustafallari;
 5. Bashkia Bulqizë, z. Defrim Fiku;
 6. Bashkia Dibër, z. Ismail Uka;
 7. Bashkia Klos, z. Bedri Hoxha;
 8. Bashkia Mat, z. Skënder Gjuci;
 9. Bashkia Krujë, z. Agron Loka;
 10. Bashkia Belsh, z. Bedri Qypi;
 11. Bashkia Cërrik, z. Servet Duzha;
 12. Bashkia Gramsh, z. Hasim Çekrezi;
 13. Bashkia Librazhd, z.Shefki Çota;
 14. Bashkia Peqin, z. Mustafa Pashja;
 15. Bashkia Divjakë, z. Aurel Malko;
 16. Bashkia Mallakastër, z.Resmi Shanja;
 17. Bashkia Patos, znj. Sofie Alushaj;
 18. Bashkia Roskovec, z.Erdit Hazizaj;
 19. Bashkia Dropull, z.Thanas Maneka;
 20. Bashkia Gjirokastër, z.Dorjan Lani;
 21. Bashkia Këlcyrë, z.Arjan Kasaj;
 22. Bashkia Libohovë, z.Adil Xhelili;
 23. Bashkia Memaliaj, z.Albert Malaj;
 24. Bashkia Përmet, z.Edmond Komino;
 25. Bashkia Tepelenë, z. Baftjar Imeri;
 26. Bashkia Devoll, z. Elvis Hajdërlli;
 27. Bashkia Kolonjë, z. Et’hem Lumani;
 28. Bashkia Maliq, z. Alfred Gega;
 29. Bashkia Pogradec, z. Zini Tollozhina;
 30. Bashkia Pustec, z. Pandi Jani;
 31. Bashkia Has, z. Miftar Dauti;
 32. Bashkia Kukës, z. Admir Sinamati;
 33. Bashkia Tropojë, z. Besnik Dushaj;
 34. Bashkia Kurbin, z. Behar Haxhiu;
 35. Bashkia Fushë-Arrëz, z. Hil Curri;
 36. Bashkia Malësi e Madhe, z. Isa Ramaj;
 37. Bashkia Vau-Dejës, z. Zef Hila;
 38. Bashkia Kavajë, z. Fisnik Qosja;
 39. Bashkia Vorë, z. Indrit Hoxha;
 40. Bashkia Delvinë, z. Ilir Mehmeti;
 41. Bashkia Finiq, z. Leonidha Hristo ;
 42. Bashkia Himarë, z. Dhionisios Alfred Beleri;
 43. Bashkia Konispol, z. Fatmir Shero;
 44. Bashkia Sarandë, z. Ardit Cikuli;
 45. Bashkia Selenicë, z. Leonard Rakipaj;
 46. Bashkia Mirditë, z. Albert Mëlyshi;
 47. Bashkia Pwrenjas, znj. Suzana Topi. 
 48. Bashkia Puke, z. Rrok Dodaj 
 49. Bashkia Shijak,z.Rezeart Tusha 

U miratuan rezultatet e verifikimit paraprak të kushteve të kandidimit për kandidatët për kryetar bashkie, të subjektit zgjedhor “Partia Socialiste e Shqipërisë”, për bashkitë tw cilat administrohen nga 1 KZAZ:  

 1. Bashkia Dimal, zj. Juliana Mema;
 2. Bashkia Kucovë, z. Kreshnik Hajdari; 
 3. Bashkia Polican, z. Adriatik Zotaj; 
 4. Bashkia Skrapar, z. Adriatik Mema;
 5. Bashkia Bulqizë, zj. Festime Mjeshtri;
 6. Bashkia Dibër, z. Rahim Spahiu;
 7. Bashkia Klos, zj.Valbona Kola; 
 8. Bashkia Mat, z.Agron Malaj; 
 9. Bashkia Krujë, z.Artur Bushi ;
 10. Bashkia Shijak, z.Elton Arbana;
 11. Bashkia Belsh, z.Arif Tafani;
 12. Bashkia Cërrik, z.Andis Salla; 
 13. Bashkia Gramsh, z.Besjon Ajazi;
 14. Bashkia Librazhd, z.Mariglen Disha; 
 15. Bashkia Peqin, z. Bukurosh Maci;
 16. Bashkia Divjakë, z. Josf Gorrea;
 17. Bashkia Mallakastër, z. Qerim Ismailaj; 
 18. Bashkia Patos, z. Fation Duro; 
 19. Bashkia Roskovec, zj.Majlinda Bufi; 
 20. Bashkia Dropull, z. Dhimitraq Toli; 
 21. Bashkia Këlcyrë, z. Klement Ndoni; 
 22. Bashkia Libohovë, z. Leonard Hide;
 23. Bashkia Memaliaj, z. Gjolek Guci; 
 24. Bashkia Përmet, zj.Alma Hoxha; 
 25. Bashkia Tepelenë, z.Tërmet Peci ;
 26. Bashkia Devoll, z.Eduard Duro; 
 27. Bashkia Kolonjë, z.Erjon Isaji; 
 28. Bashkia Maliq, z.Gëzim Topciu; 
 29. Bashkia Pogradec, z.Ilir Xhakolli; 
 30. Bashkia Pustec z. Pali Kolefksi;
 31. Bashkia Has, z. Beqir Mulaj; 
 32. Bashkia Kukës, z.Safet Gjici; 
 33. Bashkia Tropojë, z. Rexhe Byberi;
 34. Bashkia Kurbin, zj. Majlinda Cara; 
 35. Bashkia Fushë-Arrëz, z. Fran Tuci; 
 36. Bashkia Malsi e Madhe, z.Tonin Marinaj;
 37. Bashkia  Pukë,  z.Gjon Gjonaj; 
 38. Bashkia Vau Dejës, z.Kristian Shkreli; 
 39. Bashkia Kavajë, z.Redjan Krali; 
 40. Bashkia Rrogozhinë, z. Edison Memolla; 
 41. Bashkia Vorë, z. Blerim Shera;
 42. Bashkia Delvinë, z. Besmir Veli;
 43. Bashkia Himarë, z. Jorgo Goro; 
 44. Bashkia Konispol, z.Ergest Dule; 
 45. Bashkia Sarandë, z.Oltjon Caci;
 46. Bashkia Selenicë, z.Nertil Bellaj;    
 47. Bashkia Mirditë, z.Ndrec Dedaj; 

U miratuan rezultatet e verifikimit paraprak të kushteve të kandidimit për kandidatët për kryetar bashkie, të subjektit zgjedhor Partia Demokratike, për bashkitë që administrohen nga 1 KZAZ si më poshtë vijon 

 1. Bashkia, Dimal, z.Dritan Sula;
 2. Bashkia, Kuçovë, z.Ilirjan Koxhaj;
 3. Bashkia, Mallakastër z.Agron Kapllanaj;
 4. Bashkia, Patos, zj. Pranvera Rizaj;
 5. Bashkia, Gjirokastër z.Shemsho Lamaj;
 6. Bashkia, Këlcyrë z.Adriatik Spahiu;
 7. Bashkia, Tepelenë z. Sokol Guga;
 8. Bashkia, Vau-Dejës, z.Klomentina Drini;
 9. Bashkia, Finiq, z. Leonidha Papa;
 10. Bashkia, Sarandë, z. Skënder Muco;
 11. Bashkia, Mirditë, z. Mark Ruci; 

Në këtë seancë publike u miratuan edhe rezultatet e verifikimit paraprak të kushteve të kandidimit për kandidatët për kryetar bashkie dhe anëtarë të këshillit bashkiak për subjektet zgjedhore të mëposhtme: 

 1. “Partisë Socialiste të Shqipërisë”;
 2. Koalicionit “Bashkë Fitojmë”, 
 3. “Aleanca Arbnore Kombëtare’ 
 4. “Aleanca për Barazi dhe Drejtësi Europiane”;
 5. “Partia Aleanca Demokratike e Shqipërisë”;
 6. “Partia Aleanca Demokristiane e Shqipërisë”;
 7. “Aleanca për Demokraci dhe Solidaritet”;
 8. Koalicionit “Aleanca Liberale e Djathtë”;
 9. “Bindja Demokratike”;  
 10. “Fryma e Re Demokratike”;  
 11. “Aleanca Progresiste L.ZH.K”; 
 12. “Lëvizja e RE”;
 13. “Lidhja Demokristiane Shqiptare”; 
 14. “Minoriteti Etnik Grek per të Ardhmen”; 
 15. “Nisma Thurje”; 
 16. “Partia Agrare Ambjentaliste e Shqipëris”;
 17. “Partia Balli Kombëtar”; 
 18. “Drejtësi, Integrim dhe Unitet”;
 19. “Partia Demokracia Sociale”;  
 20. “Partia Emigracionit Shqipetar”; 
 21. “Partia e Gjelbër”;  
 22. “Lëvizja punëtore Shqiptare”;
 23. “Partia për Mbrojtjen e të Drejtave të Emigrantëve”; 
 24. “Partia Ora e Shqipërisë”; 
 25. “Partia Mbrojtjen e të Drejtave të Puntorve të Shqipërisë”; 
 26. “Partia e Reformave Demokratike Shqipëtare”;
 27. “Partia Demokratike”; 
 28. “Partia për Europianizim dhe Integrimin e Shqipërisë”; 
 29. “Partia Kristian Demokrate e Shqiperise”; 
 30. “Partia Kombëtare Konservatore Albania “;
 31. “Partia Levizja e Legalitetit”; 
 32. “Partia Republikane Shqipëtare”;
 33. “Partia Socialdemokrate”;
 34. “Partia Uniteti Kombetar”;
 35. “Ardhmërija Shqiptare”;
 36. “Lëvizja punëtore Shqiptare”; 
 37. “Partia Komuniste e Shqipërisë”; 
 38. “Partia Konservatore”;

 

LajmeZgjedhjet vendore 2023 – rregjistrohen 28 kandidatë për kryetar bashkie