Zgjedhjet vendore 2023 – Caktohet numri rendor në fletën e votimit për këshillin bashkiak i kandidatëve të propozuar nga zgjedhësit në 6 bashki

18/04/2023 | Lajme

Sot, Komisioneri Shtetëror i Zgjedhjeve në seancë publike miratoi kërkesat për akreditimin e vëzhguesve të shoqatës “Diaspora për Shqipërinë e lirë”, Komisionit Qendror të Zgjedhjeve të Gjeorgjisë, organizatës “IRi” Shqipëri, “Diaspora shqiptare” dhe Qendrës Rinore “H.A.N.A”, për vëzhgimin e zgjedhjeve për organet e qeverisjes vendore të datës 14 Maj 2023.

Komisioneri caktoi numrin rendor në fletën e votimit për kandidatët e propozuar nga zgjedhësit për anëtar për këshillat e bashkisë si më poshtë vijon:

A. Bashkia Kurbin

  1. Diogjen Kolici;
  2. Rinaldo Pinoli;

B. Bashkia Sarandë

  1. Ibrahim Bajrami;
  2. Sonaldo Nebo;

C. Bashkia Rrogozhinë

  1. Mitat Daja;
  2. Fatjon Biba; 

D. Bashkia Dibër

  1. Astrit Ademi;
  2. Agim Hysa;

E. Bashkia Korçë

  1. Lazjon Petri;

F. Bashkia Devoll

  1. Festim Kaso;

Gjithashtu, Komisioneri vendosi zbatimin e vendimit të Kolegjit Zgjedhor për regjistrimin e z. Kosta Garo si kandidat për kryetar bashkie i propozuar nga subjekti zgjedhor “Nisma Thurje”, si edhe caktoi numrin rendor 3 (tre) në fletën e votimit për kandidatin për kryetar bashkie z. Garo. 

Në këtë seancë u vendos edhe dhënia e autorizimit për ndryshimin e vendndodhjes së QV nr. 1796, QV nr. 1796/01, QV nr. 1796/02, Bashkia Tiranë, për zgjedhjet për organet e qeverisjes vendore të datës 14 maj 2023. 

LajmeZgjedhjet vendore 2023 – Caktohet numri rendor në fletën e votimit për këshillin bashkiak i kandidatëve të propozuar nga zgjedhësit në 6 bashki