Komisioneri shpërndan fondet vjetore për vitin 2024 për 11 parti politike

20/02/2024 | Lajme

Sot, Komisioneri Shtetëror i Zgjedhjeve shpërndau fondet vjetore për partitë politike në formën e ndihmës financiare vjetore për vitin 2024.

Komisioneri vendosi të shpërndaje fondin prej 345 600 000 (treqind e dyzet e pesë milionë e gjashtëqind mijë) lekësh partive politike si më poshtë vijon:

 1. Partia Socialiste e Shqipërisë (PS) – 151.494.783 lekë
 2. Partia Demokratike (PD) – 106.661.181 lekë
 3. Partia për Drejtësi, Integrim dhe Unitet (PDIU) – 9.753.658 lekë
 4. Partia Bashkimi për të Drejtat e Njeriut (PBDNJ) – 8.018.647 lekë
 5. Partia Republikane Shqiptare (PR) – 11.488.669 lekë
 6. Partia Agrare Ambjentaliste e Shqipërisë (PAA) – 8.018.647 lekë
 7. Partia Lëvizja për Zhvillim Kombëtar (LZHK) – 8.018.647 lekë
 8. Partia Lëvizja e Legalitetit (PLL) – 8.018.647 lekë
 9. Partia e Lirisë (PL) – 15.577.215 lekë
 10. Partia Social Demokrate (PSD) – 12.266.269 lekë
 11. Partia Nisma Thurje (NTH) – 6.283.636 lekë

 

Me kërkesën e Koalicionit “Bashkë Fitojmë”, u shty për në seancën e radhës shqyrtimi i rezultatit të verifikimit të Prokurorit të Përgjithshëm për subjektin vetëdeklarues z. Kristian Shkreli, Kryetar Bashkie në Bashkinë Vau-Dejës, Qarku Shkodër, i propozuar nga subjekti zgjedhor “Partia Socialiste e Shqipërisë”.

 

LajmeKomisioneri shpërndan fondet vjetore për vitin 2024 për 11 parti politike