Njoftimi me shkrim i zgjedhësve, Celibashi: Bashkitë të përmbushin me rigorozitet detyrimin e ngarkuar nga Kodi Zgjedhor

28/02/2023 | Lajme

Komisioneri Shtetëror i Zgjedhjeve, z. Ilirjan Celibashi ngre shqetësimin e mospërmbushjes së detyrimit për njoftimin me shkrim të zgjedhësve nga ana e njësive të qeverisjes vendore.

40 bashki kanë raportuar fillimin e procesit të njoftimit me shkrim të zgjedhësve. Nga këto raportime vetëm 12 Bashki kanë raportuar për ecurinë e procesit të njoftimit të zgjedhësve me raportime periodike javore për periudhën 14 janar – 27 shkurt.

Bashkitë Bulqizë, Durrës, Elbasan, Fier, Gramsh, Mirditë, Pogradec, Prrenjas, Roskovec, Shkodër, Tiranë, Dimal kanë raportuar në dinamikë për ecurinë e procesit të njoftimit të zgjedhësve.  Nga këto Bashki vetëm 5 Bashki kanë raportuar për të gjitha njësitë administrative dhe këto janë bashkitë Mirditë, Pogradec, Roskovec, Shkodër dhe Dimal.

Vetëm Bashkitë Durrës, Elbasan dhe Fier kanë raportuar periodikisht për njësitë administrative me të dhëna të plota sipas kërkesës së KQZ-së për periudhën e raportimit.

Bashkitë të cilat nuk kanë dërguar informacion për ecurinë e procesit të njoftimit me shkrim të zgjedhësve janë:

 1. Bashkia Berat
 2. Bashkia Dibër
 3. Bashkia Vau dejës
 4. Bashkia Pukë
 5. Bashkia Fushe Arrëz
 6. Bashkia Has
 7. Bashkia Lezhë
 8. Bashkia Kurbin
 9. Bashkia Shijak
 10. Bashkia Peqin
 11. Bashkia Librazhd
 12. Bashkia Patos
 13. Bashkia Kuçovë
 14. Bashkia Poliçan
 15. Bashkia Maliq
 16. Bashkia Pustec
 17. Bashkia Përmet
 18. Bashkia Memaliaj
 19. Bashkia Vlorë
 20. Bashkia Delvinë
 21. Bashkia Sarandë

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve kërkon zbatimin rigoroz të njoftimit me shkrim të zgjedhësve me të dhënat e përbërësve zgjedhorë nga të gjitha bashkitë dhe për të gjitha njësitë vendore në administrimin e tyre.

 

LajmeNjoftimi me shkrim i zgjedhësve, Celibashi: Bashkitë të përmbushin me rigorozitet detyrimin e ngarkuar nga Kodi Zgjedhor