Zgjedhjet vendore të datës 14 Maj 2023 – Celibashi me ambasadorët e shteteve pjesëmarrëse të OSBE-së dhe të organizatave ndërkombëtare në Shqipëri

15/03/2023 | Lajme

Kur mbeten më pak se dy muaj nga zgjedhjet vendore të 14 majit, Kryetari i Prezencës së OSBE-së, ambasadori Guido De Sanctis, organizoi sot një takim me ambasadorët e shteteve pjesëmarrëse të OSBE-së dhe të organizatave ndërkombëtare në Shqipëri për të shkëmbyer informacion dhe për të bashkërenduar ndihmën dhe qëndrimet për zgjedhjet.
I ftuar në takim, Komisioneri Shtetëror i Zgjedhjeve, i njohu pjesëmarrësit me përgatitjet e Komisionit Qendror të Zgjedhjeve dhe iu përgjigj pyetjeve të tyre. Komisioneri falënderoi OSBE-në dhe partnerët e tjerë ndërkombëtarë për mbështetjen e vijueshme për KQZ-në.
Ambasadori De Sanctis u ndal te gjetjet e raportit të Misionit të OSBE/ODIHR-it për Vlerësimin e Nevojave për zgjedhjet e 14 majit, si edhe risolli në kujtesë rekomandimet nga raportet e mëparshme që mbeten për t’u përmbushur.
Duke e konsideruar KQZ-në si një ndër partnerët afatgjatë më të afërt e të besuar, ai siguroi se mbështetja për këtë institucion do të vijojë.
Veprimtaria e sotme ishte një takim i veçantë i Grupit Ndërkombëtar të Punës për Zgjedhjet, krijuar me nismën e Prezencës së OSBE-së, i cili mblidhet periodikisht për të shkëmbyer informacion dhe për të bashkërenduar qëndrimet.
LajmeZgjedhjet vendore të datës 14 Maj 2023 – Celibashi me ambasadorët e shteteve pjesëmarrëse të OSBE-së dhe të organizatave ndërkombëtare në Shqipëri