Zgjedhjet vendore 2023 – Përcaktohet renditja e subjekteve zgjedhore dhe e kandidatëve për kryetarë bashkie në fletët e votimit

13/04/2023 | Lajme

Sot, në seancën publike të Komisionerit Shtetëror të Zgjedhjeve u hodh shorti për renditjen e subjekteve zgjedhore në fletën e votimit dhe për renditjen e kandidatëve për kryetar bashkie në fletën e votimit, për zgjedhjet për organet e qeverisjes vendore të datës 14 maj 2023.

Sipas rezultateve të shortit renditja e subjekteve në fletën e votimit do të jetë si më poshtë vijon:

 1. Koalicioni “Bashkë Fitojmë”;
 2. “Partia Socialiste e Shqipërisë”;
 3. “Partia Agrare Ambjentaliste e Shqipërisë”;
 4. “Partia Republikane Shqiptare”;
 5. “Partia Levizja e Legalitetit”;
 6. “Partia Demokracia Sociale”;
 7. Koalicioni “Aleanca Liberale e Djathtë“;
 8. “Partia Socialdemokrate”;
 9. “Partia Demokratike”;
 10. Partia “Aleanca Progresiste L.ZH.K”;
 11. Partia “Fryma e Re Demokratike”;
 12. Partia “Drejtësi, Integrim dhe Unitet”;
 13. “Partia për Europianizim dhe Integrimin e Shqipërisë”;
 14. “Partia Aleanca Demokratike e Shqipërisë”;
 15. Partia “Bindja Demokratike”;
 16. Partia për Mbrojtjen e të Drejtave të Emigrantëve
 17. Partia “Aleanca Arbnore Kombëtare”;
 18. “Partia Balli Kombëtar”;
 19. Partia”Aleanca për Demokraci dhe Solidaritet”;
 20. Partia “Lëvizja Punëtore Shqiptare”;
 21. Partia “Fronti i Majtë”
 22. “Partia Unitetit Kombetar”;
 23. “Partia e Gjelbër”;
 24. “Partia Konservatore”;
 25. Partia “Lëvizja e RE”;
 26. Partia “Aleanca për Barazi dhe Drejtësi Europiane”;
 27. “Partia Kombëtare Konservatore Albania”;
 28. “Partia Mbrojtjen e të Drejtave të Puntorve të Shqipërisë”;
 29. Partia “Aleanca Maqedonasve për Integrimin Europian”;
 30. “Partia Emigracionit Shqiptar”;
 31. “Partia e Reformave Demokratike Shqiptare”;
 32. “Partia Komuniste e Shqipërisë”
 33. “Partia Ora e Shqipërisë”
 34. “Partia Kristian Demokrate e Shqipërisë”;
 35. Partia “Nisma Thurje”;
 36. Partia “Lëvizja Bashkë”;
 37. Partia “Minoriteti Etnik Grek për të Ardhmen”;
 38. “Partia Aleanca Demokristiane e Shqipërisë”;
 39. Partia “Lidhja Demokristiane Shqiptare”;
 40. Partia “Ardhmërija Shqiptare”

 

Në katër bashki, kandidatët e propozuar nga zgjedhësit për anëtarë të këshillit bashkiak do të renditen në fund të fletës së votimit si më poshtë vijon:

 1. Bashkia Kurbin, Diogjen Kolici dhe Rinaldo Pinoli;
 2. Bashkia Sarandë, Ibrahim Bajrami dhe Sonaldo Nebo;
 3. Bashkia Rrogozhinë, Mitat Daja dhe Fatjon Biba;
 4. Bashkia Dibër, Astrit Ademi dhe Agim Hysa.

Sipas rezultateve të shortit, renditja e kandidatëve për kryetar bashkie në fletën e votimit, do të jetë si më poshtë vijon:

Bashkia Tiranë

 1. Arlind Qori – Partia “Lëvizja Bashkë”;
 2. Marko Dajti – Partia “Fronit i Majtë”;
 3. Lajla Pernaska – Partia “Drejtësi, Integrim dhe Unitet”;
 4. Erion Veliaj – “Partia Socialiste e Shqipërisë”;
 5. Belind Këlliçi – “Bashkë Fitojmë”
 6. Roland Bejko – “Partia Demokratike”

Bashkia Belsh

 1. Arif Tafani – “Partia Socialiste e Shqipërisë”;
 2. Bedri Qypi – Koalicioni “Bashkë Fitojmë”

Bashkia Berat

 1. Zija Ismaili – Koalicioni “Bashkë Fitojmë”
 2. Ervin Demo – “Partia Socialiste e Shqipërisë”;

Bashkia Bulqizë

 1. Defrim Fiku – Koalicioni “Bashkë Fitojmë”
 2. Festime Mjeshtri – “Partia Socialiste e Shqipërisë”;

Bashkia Cërrik

 1. Servet Duzha – Koalicioni “Bashkë Fitojmë”
 2. Andis Salla – “Partia Socialiste e Shqipërisë”;

Bashkia Delvinë

 1. Ilir Mehmeti – Koalicioni “Bashkë Fitojmë”
 2. Besmir Veli – “Partia Socialiste e Shqipërisë”;

Bashkia Devoll

 1. Eduard Duro – “Partia Socialiste e Shqipërisë”;
 2. Elvis Hajdërlli – Koalicioni “Bashkë Fitojmë”
 3. Çlirim Hoxha – kandidat I pavarur

Bashkia Dibër

 1. Ismail Uka – Koalicioni “Bashkë Fitojmë”
 2. Naim Gazidede – “Partia Demokratike”
 3. Rahim Spahiu – “Partia Socialiste e Shqipërisë”;

Bashkia Dimal

 1. Gentian Meçi – Koalicioni “Bashkë Fitojmë”
 2. Dritan Sula – “Partia Demokratike”
 3. Juliana Memaj – “Partia Socialiste e Shqipërisë”;

Bashkia Divjakë

 1. Josif Gorrea – Partia Socialiste e Shqipërisë”;
 2. Aurel Malko – Koalicioni “Bashkë Fitojmë”;

Bashkia Dropull

 1. Thanas Maneka –  Koalicioni “Bashkë Fitojmë”;
 2. Dhimitraq Toli – “Partia Socialiste e Shqipërisë”;

Bashkia Durrës

 1. Igli Cara – Koalicioni “Bashkë Fitojmë”;
 2. Emiriana Sako – “Partia Socialiste e Shqipërisë”;

Bashkia Elbasan

 1. Gledian Llatja – “Partia Socialiste e Shqipërisë”;
 2. Luçiano Boçi – Koalicioni “Bashkë Fitojmë”;

Bashkia Fier

 1. Evdar Kodheli – Koalicioni “Bashkë Fitojmë”;
 2. Eriselda Çelaj – “Partia Demokratike”;
 3. Armando Subashi – “Partia Socialiste e Shqipërisë”;

Bashkia Finiq

 1. Leonidha Papa – “Partia Demokratike”;
 2. Leonidha Hristo – Koalicioni “Bashkë Fitojmë”
 3. Romeo Çakuli – Partia “Minoriteti Etnik Grek për të Ardhmen”;

Bashkia Fushë Arrëz

 1. Fran Tuci – “Partia Socialiste e Shqipërisë”;
 2. Hil Curri – Koalicioni “Bashkë Fitojmë”;

Bashkia Gjirokastër

 1. Dorjan Lani – Koalicioni “Bashkë Fitojmë”
 2. Flamur Golemi – “Partia Socialiste e Shqipërisë”;

Bashkia Gramsh

 1. Hasim Çekrezi – Koalicioni “Bashkë Fitojmë”
 2. Besion Ajazi – “Partia Socialiste e Shqipërisë”;

Bashkia Has

 1. Miftar Dauti – Koalicioni “Bashkë Fitojmë”
 2. Beqir Mulaj – “Partia Socialiste e Shqipërisë”;

Bashkia Himarë

 1. Jorgo Goro – “Partia Socialiste e Shqipërisë”;
 2. Dhionisios Alfred Beleri – Koalicioni “Bashkë Fitojmë”;

Bashkia Kamëz

 1. Rakip Suli – “Partia Socialiste e Shqipërisë”;
 2. Bilbil Bajraktari – “Partia Demokratike”;
 3. Arjan Hoxha – Koalicioni “Bashkë Fitojmë”

Bashkia Kavajë

 1. Fisnik Qosja – Koalicioni “Bashkë Fitojmë”
 2. Redjan Krali – “Partia Socialiste e Shqipërisë”;

Bashkia Këlcyrë

 1. Klement Ndoni – “Partia Socialiste e Shqipërisë”;
 2. Adriatik Spahiu – “Partia Demokratike”;
 3. Arjan Kasaj – Koalicioni “Bashkë Fitojmë”;

Bashkia Klos

 1. Valbona Kola – “Partia Socialiste e Shqipërisë”;
 2. Bedri Hoxha – Koalicioni “Bashkë Fitojmë”;

Bashkia Kolonjë

 1. Erion Isai – “Partia Socialiste e Shqipërisë”;
 2. Et’hem Lumani – Koalicioni “Bashkë Fitojmë”;

Bashkia Konispol

 1. Ergest Dule – “Partia Socialiste e Shqipërisë”;
 2. Fatmir Shero – Koalicioni “Bashkë Fitojmë”;

Bashkia Korçë

 1. Ledina Alolli – Koalicioni “Bashkë Fitojmë”
 2. Sotiraq Filo – “Partia Socialiste e Shqipërisë”

Bashkia Krujë

 1. Agron Loka – Koalicioni “Bashkë Fitojmë”
 2. Artur Bushi – “Partia Socialiste e Shqipërisë”;

Bashkia Kuçovë

 1. Kreshnik Hajdari – “Partia Socialiste e Shqipërisë”;
 2. Lefter Maliqi – Koalicioni “Bashkë Fitojmë”;
 3. Ilirjan Koxhaj – “Partia Demokratike”;

Bashkia Kukës

 1. Abedin Oruçi – “Partia për Europianizim dhe Integrimin e Shqipërisë”;
 2. Admir Sinamati – Koalicioni “Bashkë Fitojmë”;
 3. Safet Gjici – “Partia Socialiste e Shqipërisë”;

Bashkia Kurbin

 1. Behar Haxhiu – Koalicioni “Bashkë Fitojmë”;
 2. Majlinda Cara – “Partia Socialiste e Shqipërisë”;

Bashkia Lezhë

 1. Pjerin Ndreu – “Partia Socialiste e Shqipërisë”;
 2. Pashk Gjoni – Koalicioni “Bashkë Fitojmë”;

Bashkia Libohovë

 1. Leonard Hide – “Partia Socialiste e Shqipërisë”;
 2. Adil Xhelili – Koalicioni “Bashkë Fitojmë”;

Bashkia Librazhd

 1. Mariglen Disha – “Partia Socialiste e Shqipërisë”;
 2. Shefki Çota – Koalicioni “Bashkë Fitojmë”;

Bashkia Lushnjë

 1. Erisleda Sefa – “Partia Socialiste e Shqipërisë”;
 2. Eduart Sharka – Koalicioni “Bashkë Fitojmë”;

Bashkia Malësi e Madhe

 1. Isa Ramaj – Koalicioni “Bashkë Fitojmë”;
 2. Tonin Marinaj – “Partia Socialiste e Shqipërisë”;

Bashkia Maliq

 1. Alfred Gega  – Koalicioni “Bashkë Fitojmë”;
 2. Gezim Topçiu – “Partia Socialiste e Shqipërisë”;

Bashkia Mallakastër

 1. Agron Kapllanaj – “Partia Demokratike”;
 2. Qerim Ismailaj – “Partia Socialiste e Shqipërisë”;
 3. Resmi Shanaj – Koalicioni “Bashkë Fitojmë”;

Bashkia Mat

 1. Skënder Gjuci – Koalicioni “Bashkë Fitojmë”;
 2. Agron Malaj –  Partia Socialiste e Shqipërisë”;

Bashkia Memaliaj
1. Gjolek Guci – “Partia Socialiste e Shipërisë”;
2. Albert Malaj – Koalicioni “Bashkë Fitojmë”;

Bashkia Mirditë

 1. Ndrec Dedaj “Partia Socialiste e Shqipërisë”;
 2. Albert Mëlyshi – Koalicioni “Bashkë Fitojmë”;

Bashkia Patos

 1. Fation Duro – “Partia Socialiste e Shqipërisë”;
 2. Pranvera Rizaj – Partia Demokratike”;
 3. Sofije Alushaj – Koalicioni “Bashkë Fitojmë”;

Bashkia Peqin

 1. Mustafa Pashja – Koalicioni “Bashkë Fitojmë”;
 2. Bukurosh Maçi – “Partia Socialiste e Shqipërisë”;

Bashkia Përmet

 1. Edmond Komino – Koalicioni “Bashkë Fitojmë”;
 2. Alma Hoxha – “Partia Socialiste e Shqipërisë”;

Bashkia Pogradec

 1. Zini Tollozhina – Koalicioni “Bashkë Fitojmë”;
 2. Ilir Xhakolli – “Partia Socialiste e Shqipërisë”;
 3. Rezart Laraku – “Lëvizja e Re”;

Bashkia Poliçan

 1. Florian Qama – “Partia Demokratike”;
 2. Behar Xhaferaj –  Koalicioni “Bashkë Fitojmë”;
 3. Adriatik Zotkaj – “Partia Socialiste e Shqipërisë”;

Bashkia Prrenjas

 1. Nuri Belba – “Partia Socialiste e Shqipërisë”;
 2. Suzana Topi – Koalicioni “Bashkë Fitojmë”;

Bashkia Pukë

 1. Rrok Dodaj – Koalicioni “Bashkë Fitojmë”;
 2. Gjon Gjonaj – “Partia Socialiste e Shqipërisë”;

Bashkia Pustec

 1. Pandi Jani – Koalicioni “Bashkë Fitojmë”;
 2. Pali Kolefski – “Partia Socialiste e Shqipërisë”;

Bashkia Roskovec

 1. Erdit Hazizaj – Koalicioni “Bashkë Fitojmë”;
 2. Majlinda Bufi – “Partia Socialiste e Shqipërisë”;

Bashkia Rrogozhinë

 1. Edison Memolla – “Partia Socialiste e Shqipërisë”;
 2. Shkëlqim Hoxha – Koalicioni “Bashkë Fitojmë”;

Bashkia Sarandë

 1. Skënder Muço – “Partia Demokratike”;
 2. Ardit Çikuli – Koalicioni “Bashkë Fitojmë”;
 3. Oltion Çaçi – “Partia Socialiste e Shqipërisë”;
 4. Gjergji Mërkuri – kandidat i pavarur

Bashkia Selenicë

 1. Nertil Bellaj – “Partia Socialiste e Shqipërisë”;
 2. Leonard Rakipaj – Koalicioni “Bashkë Fitojmë”;

Bashkia Shijak

 1. Elton Arbana – “Partia Socialiste e Shqipërisë”;
 2. Rezeart Tusha – Koalicioni “Bashkë Fitojmë”;

Bashkia Shkodër

 1. Benet Beci – “Partia Socialiste e Shqipërisë”;
 2. Bardh Spahia – Koalicioni “Bashkë Fitojmë”;

Bashkia Skrapar

 1. Euglen Mustafallari – Koalicioni “Bashkë Fitojmë”;
 2. Adriatik Mema – “Partia Socialiste e Shqipërisë”;

Bashkia Tepelenë

 1. Sokol Guga – “Partia Demokratike”;
 2. Tërmet Peçi – “Partia Socialiste e Shqipërisë”;
 3. Baftjar Imeri – Koalicioni “Bashkë Fitojmë”;

Bashkia Tropojë

 1. Besnik Dushaj – Koalicioni “Bashkë Fitojmë”;
 2. Rexhe Byberi – “Partia Socialiste e Shqipërisë”;

Bashkia Vau i Dejës

 1. Klomentina Drini – “Partia Demokratike”;
 2. Kristian Shkreli – “Partia Socialiste e Shqipërisë”;
 3. Zef Hila – Koalicioni “Bashkë Fitojmë”;

Bashkia Vlorë

 1. Hysni Sharra – Koalicioni “Bashkë Fitojmë”;
 2. Ermal Dredha – “Partia Socialiste e Shqipërisë”;

Bashkia Vorë

 1. Blerim Shera – “Partia Socialiste e Shqipërisë”;
 2. Indrit Hoxha – Koalicioni “Bashkë Fitojmë”;

Komisioneri miratoi sasinë e fletëve që do të prodhohet për çdo qendër votimit për oirganet e qeverisjes vendore. Në rang vendi janë gjithsej 5.211 QV, dhe 3.650.550 zgjedhës. Sasia e fletëve të votimit që duhet të prodhohet për zgjedhjet për organet e qeverisjes vendore të datës 14 maj 2023, duke shtuar 2% (përqind) mbi numrin e zgjedhësve. Nga përpunimi i të dhënave, rezulton se në rang vendi janë gjithsej 5.211 QV, dhe numri i zgjedhësve është 3.650.550 në rang vendi. Me vendimin nr. 22, datë 1.2.2023 të Komisionerit, në bashkitë Elbasan, Kamëz dhe Vorë do të zbatohet projekti pilot për votimin dhe numërimin elektronik, për këto bashki nuk do të prodhohet sasia e plotë e fletëve të votimit. Sasia e fletëve të votimit që do të prodhohen për bashkitë ku implementohet votimi dhe numërimi elektronik do të përcaktohet me akt të veçantë të Komisionerit Shtetëror të Zgjedhjeve. Sasia e fletëve të votimit që do të prodhohen është për 4810 QV me 3.339.704 zgjedhës.  

U caktuan rregullat për mbledhjen, administrimin, publikimin e rezultatit paraprak të zgjedhjeve dhe miratimin e modeleve të dokumenteve që përdoren për nxjerrjen e rezultateve të zgjedhjeve për organet e qeverisjes vendore.

Në këtë seancë vijoi shqyrtimi administrativ për denoncimet e KRIIK ndaj bashkive Vlorë, Lushnje, Librazhd, Kamëz, Cërrik dhe Poliçan.

Gjithashtu, Komisioneri vendosi dhënien e mandatit të Deputetit të Kuvendit të Shqipërisë:

 1. Kandidatit të radhës së listës shumemërore të Partisë Socialiste të Shqipërisë”, qarku Elbasan, z. Shkëlqim Shefqet Bullari;
 2. Kandidatit të radhës së listës shumemërore të Koalicionit “Partia Demokratike – Aleanca për Ndryshim”, qarku Tiranë, z. Asllan Shaban Dogjani;
 3. Kandidatit të radhës së listës shumemërore të Koalicionit “Partia Demokratike – Aleanca për Ndryshim”, qarku Shkodër, z. Lodovik Stak Hasani;
 4. Kandidatit të radhës së listës shumemërore të Koalicionit “Partia Demokratike – Aleanca për Ndryshim”, qarku Elbasan, z. Qani Rexhep Xhafa;

Komisioneri konstatoi heqjen dorë nga kandidimi për kryetar bashkie të z. Mark Gjon Ruci, kandidat i propozuar nga Partia Demokratike për Bashkinë Mirditë dhe kandidatit për kryetar bashkie të z. Shemsho Lamaj, kandidat i propozuar nga Partia Demokratike për Bashkinë Gjirokastër, për zgjedhjet e datës 14 maj 2023.

Në këtë seancë u caktua koha e transmetimit në radiotelevizionin publik të fushatës zgjedhore të partive politike të regjistruara si subjekte zgjedhore, për zgjedhjet për organet e qeverisjes vendore.

Minutazh kohor transmetimi të barabartë prej 50 minutash në televizionin publik dhe 30 minutash në radion publike, për pasqyrimin e fushatës zgjedhore të subjekteve zgjedhore si më poshtë:

 1. Partia Socialiste e Shqipërisë
 2. Partia Demokratike

Minutazh kohor transmetimi të barabartë prej 25 minutash në televizionin publik dhe 15 minutash në radion publike, për pasqyrimin e fushatës zgjedhore të partisë parlamentare si më poshtë:

 1. Partia e Lirisë
 2. Partia Socialdemokrate
 3. Partia Republikane Shqiptare
 4. Partia “Drejtësi, Integrim dhe Unitet”
 5. Partia Agrare Ambjentaliste e Shqipërisë
 6. Partia “Aleanca Progresiste L.ZH.K”
 7. Partia Lëvizja e Legalitetit
 8. Partia Bashkimit për të Drejtat e Njeriut

Minutazh kohor transmetimi të barabartë prej 10 minutash në televizionin publik dhe 10 minutash në radion publike, për pasqyrimin e fushatës zgjedhore të partive joparlamentare:

 • Partia Demokracia Sociale P.D.S
 • Partia Aleanca Demokristiane e Shqipërisë ADK
 • Partia për Mbrojtjen e të Drejtave të Emigrantëve P.M.D.E
 • Partia e Gjelbër P.GJ
 • Partia Bashkimi Demokrat Shqiptar PBD
 • Partia Ora e Shqipërisë O.SH
 • Partia Kombëtare Konservatore Albania PKKA
 • Aleanca Arbnore Kombëtare AAK
 • Partia Mbrojtjen e të Drejtave të Puntorve të Shqipërisë P.M.D.P.SH
 • Partia Emigracionit Shqiptar P.E.Sh
 • Partia Komuniste e Shqipërisë PKSH
 • Partia Qytetare Shqiptare P.Q.SH
 • Minoriteti Etnik Grek për të Ardhmen MEGA
 • Partia Unitetit Kombetar PUK
 • Aleanca për Barazi dhe Drejtësi Europiane ABDE
 • Lëvizja punëtore Shqiptare P.L.P.SH
 • Partia Shqiptare Atdheu PSHA
 • Nisma Thurje NTH
 • Partia Konservatore KONS
 • Balli Kombëtar Demokrat PBKD
 • Partia Kristian Demokrate e Shqiperise PKDSH
 • Lëvizja e RE LRE
 • Bindja Demokratike BD
 • Partia Balli Kombëtar B.K
 • Lidhja Demokristiane Shqiptare L.D.K
 • Personat me Aftësi të Kufizuar PPAK
 • Partia Aleanca Demokratike e Shqipërisë AD
 • Aleanca Demokracia e Re ADR
 • Aleanca Maqedonasve për integrimin Europian A.M.I.E
 • Ardhmërija Shqiptare PASH
 • Bashkimi Liberal Demokrat BLD
 • Aleanca për Demokraci dhe Solidaritet ADS
 • Fryma e Re Demokratike FRD
 • Partia për Europianizim dhe Integrimin e Shqipërisë PEISH
 • Fronti i Majtë FM
 • Partia e Reformave Demokratike Shqiptare P.R.D.Sh
 • Lëvizja Bashkë BASHKE

Minutazh kohor transmetimi të barabartë prej 5 minutash në televizionin publik dhe 5 minutash në radion publike, për pasqyrimin e fushatës zgjedhore për secilin prej kandidatëve për kryetar bashkie dhe anëtar të këshillit bashkiak të propozuar nga zgjedhësit.

U shty për në seancën e radhës vendimmarrja për projektvendimin “Për caktimin e partive politike që do të propozojnë anëtarin e tretë dhe të katërt të Grupeve të Numërimit të Votave, për zgjedhjet për organet e qeverisjes vendore të datës 14 maj 2023”.

 

LajmeZgjedhjet vendore 2023 – Përcaktohet renditja e subjekteve zgjedhore dhe e kandidatëve për kryetarë bashkie në fletët e votimit