Komisioneri vendos dhënien e mandateve për kryetarët e 12 bashkive – Shpërndahen edhe mandatet për këshillat bashkiak 

23/05/2023 | Lajme

Sot, në seancë publike Komisioneri Shtetëror i Zgjedhjeve miratoi Tabelën Përmbledhëse të Rezultatit të zgjedhjeve për Kryetarin e Bashkisë dhe për Këshillin e Bashkisë, në zonën zgjedhore Bashkia Lezhë, për zgjedhjet për organet e qeverisjes vendore të datës 14 Maj 2023. Komisioneri shpalli fitues z. Pjerin Ndreu si Kryetar i Bashkisë Lezhë, të propozuar nga Partia Socialiste e Shqipërisë. 

Gjithashtu, Komisioneri shpërndau mandatet ndërmjet subjekteve zgjedhore për këshillat bashkiak:  

 1. Bashkia Libohovë;
 2. Bashkia Fushë-Arrëz;
 3. Bashkia Vorë;
 4. Bashkia Divjakë;
 5. Bashkia Poliçan;
 6. Bashkia Skrapar;
 7. Bashkia Pustec;
 8. Bashkia Këlcyrë;
 9. Bashkia Tepelenë;
 10. Bashkia Sarandë;
 11. Bashkia Delvinë;
 12. Bashkia Konispol.

Në këtë seancë, Komisioneri vendosi dhënien e mandatit të kryetarit të bashkisë:  

 1. Bashkia Libohovë, z. Leonard Hide;
 2. Bashkia Poliçan, z. Adriatik Zotkaj;
 3. Bashkia Fushë-Arrëz, z. Hil Curri;
 4. Bashkia Vorë, z. Blerim Shera;
 5. Bashkia Divjakë, z. Josif Gorrea;
 6. Bashkia Skrapar, z. Adriatik Mema;
 7. Bashkia Pustec, z. Pali Kolefski;
 8. Bashkia Këlcyrë, z. Klement Ndoni;
 9. Bashkia Tepelenë, z. Tërmet Peçi;
 10. Bashkia Sarandë, z. Oltion Çaçi;
 11. Bashkia Delvinë, z. Besmir Veli;
 12. Bashkia Konispol, z. Ergest Dule.
LajmeKomisioneri vendos dhënien e mandateve për kryetarët e 12 bashkive – Shpërndahen edhe mandatet për këshillat bashkiak